Trasé og matstasjoner

Løypebeskrivelse og matstasjoner


Blå vegenløpet starter i Umbukta, like innenfor svenskegrensen. Den første mila gås i en fin sløyfe inn mot grunnvatnet og Stille Dal som i anledning dagen aldeles ikke kan betegnes som stille. Første drikkestasjon betjenes av engaserte og trivelige hyttefolk fra området som skaper enorm stemning langs løypa, gir løperne varm sportsdrikke og litt frukt eller en bolle med på veien (ca. 8km).Veien opp Langtjønnlia avsluttes med en spurtpris som skaper ekstra melkesyre for både den ene og den andre før vi bikker over Umskardet og tar fatt på turen nedover mot Mo i Rana.

Fra Umskaret går ferden nedover til Tverrvatnet. Like etter at løypa har flatet ut, etter ca. 19km, møtes vi av trivelig personell som serverer varm drikke og frukt. Drikkestasjonen er bare 20m fra E12, så publikum trenger ikke slite seg ut for å følge spenningen ringside.

Fra Tverrvatnet går løypa langs veien ned til Raudvatnet. Løperne passerer startområdet for familieklassen og haster videre i småkupert terreng. Løperne går ute i åpent terreng langs Raudvatnet og opplever en hel hærskare av folk som heier dem frem.

Etter passerte 30km begynner nedstigningen for alvor. Tre parallelle spor og perfekte løyper gjør det hele til en lek. Løperne må opp ei lita kneik til Utsikten der de får frukt,varm drikke,boller og kanskje til og med en energisjokolade. Deretter fortsetter utforkjøringen helt ned til ca.42km.

Like etter bunnen av utforkjøringen star løperne ansikt til ansikt med den tøffeste motbakken i hele løpet; Mørdarbakken. Her avgjøres de tette oppgjørene før siste drikkestasjon i Bjønnlia. Fra Bjønnlia og inn er det hele en gedigen langspurt mot Blå vegen skistadion i Brennåsen, 45km fra starten i Umbukta. 5 matstasjoner, fantastisk nærhet til publikum langs hele løypa og løyper stabile som trikkeskinner. Vi ønsker dere alle en behagelig reise.

TrasékartHva skjer?

Vår generalsponsorGrasrotandelen

Grasrotandelen

slik blir du grasrotgiver

Tabeller

Facebook connections